vrijdag, juni 11, 2010

(N)iets / Urbextour Duitsland, dag 7 - Grosskochberg

Tja,
wat zal ik zeggen over vandaag? Geen triomf, dat zeker, maar ook geen complete mislukking. Eerder een halve mislukking.
Bijna 3 uur hadden we gereden om aan onze locatie te geraken. Duitsland is nu eenmaal groter dan België en dan moet je ook je horizonten wat ruimer leggen.
De gebouwen van een voormalig (vermoedelijk) sanatorium lagen aan het einde van een doodlopende weg, enkele kilometers vanaf het dorp, op een heuvel tussen de bomen.
Tijdens het verorberen van onze broodjes aanschouwden we het geheel: wel architectonisch mooi, maar uiteraard compleet verloedered, afbladderende verf, kapot plastiek in plaats van ramen, graffiti, en de parking dienstdoende als lokale dump.

Ik had ergens gelezen over een kapel verborgen tussen de bomen, dus gingen we eerst daar naar op zoek in het naijgelegen bos. Achter elke bocht verwachtten we iets te zien, en een rotsformatie tussen de bomen was even ons fata morgana.
Na een poosje gaven we het op, de kapel kon nooit zo oneindig ver bergop in het bos liggen.
Dus gingen we in de gebouwen maar op zoek naar de schone plekjes die ik op de foto's gezien had: een theater, een cellencomplex, ...
Maar het enige wat we zagen waren lege ruimtes met afbladderende verf & behang, hier en daar een ingestort plafond of trap, klimop en takken aan de ramen, graffiti, en paintballrestanten.
Elk gebouw dat we betraden, zakte de moed ons dieper in de schoenen en de fotografische inspiratie was héél ver te zoeken. Dit waren lege ongezellige 'dozen', we hadden zoiets al veel te vaak gezien & gefotografeerd, en we vonden maar niet de ruimtes die we zochten.
Met slechts enkele foto's op onze geheugenkaartjes sloften we dan maar terug naar de auto.

En pas daar, na 3 uur rijden en 3 uur ronddwalen, viel mijn eurocent: op Flickr had men er de naam 'Sanatorium am See' meegegeven (wat ook op mijn documentatie stond): sanatorium aan het meer.
Maar hier was in geen velden of wegen een meer te bekennen... en dus zaten we op de verkeerde locatie. Eén die eigenlijk, feitelijk, de lange afstand totaal niet waard was.
Geen idee hoe ik via internet in godsnaam deze plek eraan had gelinkt.
Maar ja, ook dat is urbex: uren rijden voor niks. En vergissen is menselijk.

Intussen heb ik wél de juiste plek met 100% zekerheid gevonden: deze blijkt op amper 60km van ons volgende vakantiehuisje te liggen, dus de kans is groot dat we het nogmaals proberen.

Morgen vertrekken we hier, normaal gezien hebben we daar in Teltow ook internetverbinding.
Het weer was minder warm dan gisteren, en onderweg hebben we één felle regenbui meegemaakt, maar voor de rest: nog altijd mooi. Hopelijk blijft het de komende dagen ook zo!

2 opmerkingen:

Rule zei

Ik zie dat meer mensen op zoek zijn naar Sanatorium Am See...
Wel een toffe report, ondanks je niet veel foto's geschoten hebt...

Regards,

Rule

X-it zei

Merk op dat er twee sanatoria zo genoemd worden: één die niet zo speciaal is (die ik uiteindelijk bezocht heb), en een veel interessantere ;-)