zaterdag, juni 12, 2010

Beelitz, finally! / Urbextour Duitsland, dag 8 - Grosskochberg > Teltow

Vandaag dus richting Berlijn gereden. Omdat we pas om 14u. mochten aankomen, zijn we onderweg gestopt in Beelitz Heilstätten, een bos vol oude gebouwen die deel uitmaakten van een sanatorium waar ook Hitler nog voor zijn "gloriejaren" heeft verbleven. D
Dit is zowat een urbex-bedevaartsoord, je moet er minstens één keer geweest zijn :-)

Een populaire plek, wisten we, en niet alleen onder urbexfotografen, ook ouders met kinderen, modelfotografen, toeristen,... komen er in groten getale op af als was het een Sunday walk in the park. Officieel verboden terrein, maar niemand kijkt op of om als je het domein betreedt en iedereen negeert er vrolijk de gele stickertjes 'verboden toegang'.
Veel is er trouwens toch niet meer te vernielen. Maar het domein is heel groot en niet alles is even toegankelijk.
We deden een pre-explore (snel doorheen wandelen), ik met mijn klein fototoestelletje. In tegenstelling tot gisteren bieden deze gebouwen wel hier en daar nog mooie beeldjes, zowel buiten als binnen. En nog hebben we nog maar 1/4 van het geheel gezien, als het niet minder is.

Nu zitten we dus in Teltow, in een klein maar spiksplinternieuw ingericht appartementje (2008), met als thema 'Afrika', met airco en internet en vaatwas en breedbeeld-flatscreen tv - iets minder comfort dan het vorige wel.
Hier dus: http://www.homeaway.nl/vakantiewoning/p527381
We zijn reeds boodschappen gaan doen maar het oogt hier toch stukken minder idyllisch dan het vorige dorp, en meer Oost-Duits ongezellig, met veel lege gebouwen ook (maar niet echt uitnodigend welteverstaan). Ook het triestige weer van vandaag (bewolkt, regenachtig, 18°) helpt niet veel, maar enfin, we zitten comfortabel, hebben internet en eten voor gans de week, en genoeg urbexlocaties op ons lijstje - alles wat we nodig hebben dus!

Geen opmerkingen: