maandag, juni 14, 2010

Meer van hetzelfde / Urbextour Duitsland, dag 10 - Teltow

vandaag zijn we weer naar Beelitz Heilstätten geweest, en weer kilometers gangen doorgelopen, eindeloze trappen op- en afgesukkeld, en duizenden lege kamers gezien. We worden het een beetje beu.
Een leuk tussendoortje was het dak van een bepaald gebouw: via trappen kwamen we op de 'zolder' terecht, maar alleen het dakgebinte bleef nog over, en uit het puin van de rest was zowaar een gans bosje gegroeid. Een uniek dakterras :-)

Gelukkig vonden we 's namiddags dan toch uiteindelijk het 'schone' gedeelte dat we op talloze foto's hadden gezien, met monumentale trappen en zuilen, dat gaf weer een opkikkertje.
Je moet daarvoor wel een ganse weg door het gebouw afleggen aangezien maar één deur open is - je waant je soms in een doolhof. Ook zijn hier en daar gemetselde muren zodanig opgekapt dat je er kan doorstappen, dat blijkt af en toe onze 'redding' te zijn om ergens te geraken.
Voor de rest zijn quasi alle ramen afgedekt met houten platen, maar gelukkig niet gans tot boven, zodat er toch nog iets van licht binnenvalt.

Vandaag dus rustig overal onze gang kunnen gaan, en slechts twee andere fotografen tegengekomen.
Morgen proberen we nogmaals Krampnitz en Teufelsberg. Dat kan dus nog spannend worden :-)

Geen opmerkingen: