vrijdag, november 26, 2004

in de fik

Gisteren was 't weeral brandend nieuws; deze keer een flatgebouw aan de Handelskaai "in de fik". Da was zo in 't nationaal radionieuws 's avonds en da's toch altijd efkens verschieten; direct weer naar dieje site gesurft en azo gezien waar dat 't was, en vanavond een hele reutemeteut erover op WTV. Ze interviewdigen de brandweercommandant en die heb ik al in 't echt gezien, namelijk bij de brandoefening in 't gebouw waar ik inmiddels al 3 jaar achter een computer met internet mag zitten en op de kosten van de firma cola en water en cécémel en koffie en sinaassap en Frutonic en cola light lemon mag drinken, en er nog voor betaald word ook. Zie, 't is nie allemaal slecht bij Van Marcke hé. Probleem is wel dat als je zoveel drinkt (en dan drink ik nog alleen maar water) je ook veel naar 't wc moet en hoe het daarmee zit weet ge intussen al.
Er was dus ene dooien en de rest mag de eerste week niet meer terug naar zijn appartement. 't Is erg hé maar ja wat doe je eraan.
Ne collega van mij is bij de vrijwillige brandweer van Rekkem en kan dus elk moment opgeroepen worden. Ferm gemakkelijk: meestal een beetje benzine opkuisen of een kelder leegpompen of een schoorsteenbrandje, en daarachter pinten gaan drinken. Als hij een vergadering heeft laat hij z'n beeper op den bureau staan, want daar heeft het dingske goeie ontvangst, en dan vragen wij: "Om hoe laat moet 't branden?"
"Och, zo rond een uur of 4 ..."

Geen opmerkingen: