zondag, januari 30, 2005

Zjeudemidimanche* 1

Vanmiddag een wanhopende Katelijn uit de nood gaan helpen: moederziel alleen met 2 pagadders op een zondagmiddag terwijl vader naar het voetbal is: je houdt het niet meer voor mogelijk in de 21ste eeuw en toch gebeurt het nog, schandalig.

Maar dat vinnik nie erg want dan mag ik daar gaan spelen! Want een zondagnamiddag zonder bezoek of uitstapje is behoorlijk saai, zelfs al zijn er nog genoeg andere dingen die je thuis kunt doen. Dus dat vrijwilligerswerk was lekker welkom.

Spelletjes op batterijen zijn voor geen Volt te betrouwen: 'k Heb da genoeg gezien in mijn eigen kinderjaren; zo ook met 'n Vat vol vliegen vandaag: bij de eerste beurt was 't al een vat zonder vliegen... Secónden spelplezier gegarandeerd!
Nee, dan het detectivespel: degelijk, eenvoudig en toch worden de geketnetindoctrineerde hersentjes gestimuleerd.

Geen zondagmiddag zonder zoete snoeperij: Ka was zo in de wolken met mijn komst dat ze prompt een appeltaart had gebakken. Halleluja!

Lekker, maar ook die calorietjes moeten verbrand worden, willen we tegen de zomer geen wandelende vetrol in bikini zijn (stel u voor).
Laat die venten maar naar 't voetbal kijken: de vrouwen dóen het. Tafelvoetbal weliswaar, maar allé. En daarachter nog basketballen, touwtjespringen en hoelahoepen, HA! Zomer, here we come!

En toen, toen kwam de dwerg uit de kast: Zjuudenenzjoon. Wie had gedacht dat daar de achterkleinkinderen nog mee zouden spelen en het nog leuk vinden ook? Aha!

*Zjeudemidimanche = Jeux de midi dimanche

Geen opmerkingen: