zaterdag, januari 01, 2005

Kusje hier, kusje daar

en een gelukkig Nieuw jaar!

Natte tante-smoetsjen en prikkende nonkel-stekskes, gelukkig valt dat in onze familie allemaal nogal mee. Klinkende glazen met bubbelkes en beste wensen alomtegenwoordig. Confetti en slingers zijn - tot opluchting van de huiseigenaars - afgeschaft... maar dan moet de huisbaas niet met een plateau vol glazen gaan meedansen in de lange reke waarin - marginaliteit alom - op aanvoeren van het Swingpaleis vrouw en gasten zich uitleven, of de stofzuiger mag er alsnog aan te pas komen.
Nieuwjaar bij tant'Annie, het blijft een hele belevenis.

En dit jaar had Luna de eer om hieraan deel te nemen. Niets fijner voor een zesjarige dan op Nieuwjaarsnacht, in je pyjama op de armen van je papa, in de tuin naar vuurwerk te kijken. "Daar, papa!" "En oh, daar ook!" "Ik ben niet bang, hé!" "Maar ik heb wel een beetje koud..."

Nieuwjaarsbrieven, ook dat blijft een klassieker. Van jong naar oud. Zodus verklaarde Luna de lezing voor geopend.

01/01/2005 ~ 00:27

Ja zelfs ik heb op die Nieuwjaarsbrief zitten zwoegen. Een week congé om in complete afzondering op mijn kamer nog eens mijn knutseltalenten boven te halen. Zo één keer per jaar, waarom niet. 't Isj een obbie gelik een ander.

Ook de kadootjes vlogen ons om de oren. Zo kreeg Lunaatje een cd/mp3-speler (jawadde) en dat die meteen moest uitgetest worden behoeft geen twijfel.


01/01/2005 ~ 01:06

Van drank en kadokes geven aan de juiste persoon en uitpakken en kwebbelen, daar krijgt ne mens het warm van, getuige niet alleen het raam dat moest opengezet worden maar ook de ijstaart achteraf. Eenmaal afgekoeld kwamen de tongen weer op gang en hoezeer Annie er zich ook probeerde tussen te murwen om ons tot kaarten over te overhalen en zelfs een hoogst originele en bekrachtende poging waagde door ook effectief een kaartspel op tafel te gooien: het mocht niet baten, er werdt getetterd tot een gat in de nacht/dag.

En zo was het weer allemaal veel te vlug voorbij... toch één ervaring die nog niet veranderd is sinds mijn kindertijd. Bewijze deze dat het weer gezellig was.

Wil je nog meer foto's zien? Neem hier dan vlug een kijkje.


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hai!
Wil ge nog een commentaar? Ewel dan krijgt er een.
Ikke, die altijd een inspanningske doe om een comment te posten... ewel dedees zou wreed gelukkig zijn als ge de foto van "ooh, een masjien da muziek speelt, bestaaat da echt?" vervangt door de tedere foto "moeder kijkt vertederend naar dochter met CD/MP3-speler"
Greets,
Hilde

Anoniem zei

Tx
It