zaterdag, januari 08, 2005

Genesis, over leven en dood

Een ware overrompeling was het, daar om 15u. in de Limelight. Echt waar, in het zaaltje zaten verzekers wel nog 6 andere mensen. Zes !!!
Gelukkig dat we op tijd waren, ma en ik.
Met mama om 3 uur 's namiddags naar de film? Tja, als mama vrijkaarten heeft en ze spelen de film maar op dat moment en de rest van het gezin is cultuurbarbaar, dan doe je het maar.
'Genesis', een soort documentaire over het ontstaan van de aarde en het leven erop, sprak me wel aan. Nu ben ik niet echt zo'n goeie filmcriticus maar sommige beelden waren adembenemend mooi en boeiend en bij momenten zelfs grappig, die rare beesten, manmanman. Een soort vis met 2 voorpootjes koekeloerend vanuit zijn huisjesheuveltje, eruit kruipen en dan sjlapsjlapsljap beginnen rondhuppelen, hehe, dat zo'n tjoeties echt bestaan.
De paringsdans van zeepaardjes, romantisch maar toch niet zo bij de automatische gedachte aan VM (met als logo zeepaardje), beroepsmisvorming zeker?
Zelfs Schnappi deed even zijn intrede.
Ja, heb er toch wel van genoten. En iesedase, kunde gij ook efkes meegenieten! Let op de huppelende vis!

Maar dat was nog niet alles voor vandaag. Jaja, 'k heb de burgemeester in 't echt gezien en in 't echt gehoord op de nieuwjaarsreceptie van 't stad Kortrijk. En ons Philippeke Decoene stond erbij en hij keek ernaar. En er was glühwein en pintjes en soep te krijgen, aangezien ik de eerste 2 nie moe hebben en het redelijk koud was was m'n keuze vlug gemaakt, maar die soep smaakte voor 5 slokken maar dan had ik het ook wel gesmaakt. Er werden oliebollen rondgedeeld, maar daar moest je rap bij zijn. Wat een belefenis die stadsnieuwjaarsreceptie, degene die het lang genoeg uithielden kregen daarenboven nog eens vrijkaarten voor het reuzenrad, hiephoi.

Wat een fijne dag toch weer, helaas was het voor onze allerliefste Schnappi zijn dagje toch niet.
Waar het gisteren nog "Heil Schnappi" was, is het vandaag "Der Untergang von Schnappi"...

Geen opmerkingen: