woensdag, juli 08, 2009

Ijsland...

...was in één woord: fantastisch!!!

Het heeft (in de zomer) alles wat mijn hartje verlangt: overweldigend mooie natuur, zalige landschappen, niet te koud, niet te warm, treffelijke weersomstandigheden, goed berijdbaar (langs de ringweg weliswaar), alle comfort (eten, douche, bed), men spreekt overal Engels, je betaalt alles met Visa, criminaliteit is quasi onbestaande, het wordt praktisch niet donker, en zolang je het binnenland niet verkent vind je je weg met je ogen dicht en twee vingers in de neus.

Þingvellir - {P6068529} (by X-it)

Alles was op voorhand geregeld, dus het was enkel kwestie van overdag het voorgestelde roadbook te volgen en 's avonds in de veredelde boerderij je voucher af te geven in ruil voor een kamer met douche en ontbijt. Samen met ons trouwe comfortabele Hondaatje met 'ottomatiek' (volgestouwd met koeken, chips, snoep, brood, water, cola, broodbeleg, soepjes en snel-klaar-warm-eten) hebben we ruim 3000 km afgelegd en minstens evenveel foto's genomen. Niemand keek bovendien raar op als je met je statief en complete foto-uitrusting aan kwam sjouwen: vele toeristen zijn immers óók (amateur)fotografen.

Echt avontuurlijk (of goedkoop) kun je het uiteraard niet noemen, maar het was wél dubbel en dik de moeite waard. Ik vloog meteen terug als ik kon (slechts 3u vanuit Schiphol)!!!

Iedereen vraagt uiteraard maar naar foto's. Zoals je weet besteed ik daar de nodige aandacht en tijd aan. Wist je dat een landschap soms zoveel aangenamer is om naar te kijken met een klein beetje bewerking? Al is het maar wat contrasten vergroten en de horizon rechtzetten, de foto wordt op slag een stuk expressiever.
Doe jezelf en mij dus een plezier en gun mij even de tijd. Foto's die gereed zijn voor publicatie worden in mondjesmaat op Flickr getoond. Zo is er elke dag iets nieuws te zien en riskeer je geen overdosis (wat wel het gevaar is als je ze allemaal in 1 keer op je afkomen).

Klik hier voor mijn Ijsland-serie en hier voor die van Christophe.

Geen opmerkingen: