zondag, juli 19, 2009

Bijna...

Volgende week verlijdt onze koopakte... het was nog even spannend deze week omdat de notaris de leninggegevens van de bank niet had ontvangen, waardoor we het gevaar liepen om pas ná het verlof van het notariaat (na 10/08) de akte te kunnen tekenen... en dus extra kosten en problemen riskeerden...
Maar om één of andere reden is de hele papiermolen donderdag dan toch in een stroomversnelling geraakt, konden we nog eens bij de bank passeren om een stapel papieren te tekenen, en tegen vrijdagavond hadden we al 3 mails bomvol na te kijken notarisdocumenten ontvangen.

Die aktes, da's trouwens nog een verhaal apart. Wie heeft in godsnaam ooit al die clausules zitten uitvinden, die een normaal mens minstens 5 keer aandachtig moet lezen om een béétje te begrijpen wat hij ondertekent? Waarom kan dat niet in normale mensentaal geformuleerd worden? Waarom moet een zin per sé uit 15 regels bestaan? Tegen dat je aan de derde regel komt weet je al niet meer waarover het in de eerste regel ging, en vraag je je af of de zinsconstructie wel nog klopt...

Maar enfin, het ziet er dus goed uit! De verkopers verhuizen weliswaar maar de week nadien (wat jammergenoeg uitmondt in extra intresten voor de bank - alla, we hebben trouwens altijd geleerd dantbanken géén liefdadigheidsinstellingen zijn!), maar tegen het einde van de maand, uiterlijk 1 augustus, krijgen we dan toch de langverwachte sleutel.
Wat een heerlijk moment zal dat zijn! Ons eigen mooie plekje!

We vinden het nu al plezant om in pakweg Molecule (enfin, moest het nu geen drukke warme soldenzondag zijn geweest en Gary Hagger niet hebben optreden) of Euroshop rond te tjokken, en vuilbakjes en wc-borstels en broodmandjes en eierdopjes enzovoortenzoverder in te slaan.
Verder lopen we ook alle elektrozaken af, op zoek naar een diepvries en stofzuiger en kruimeldief en wieweetwatnogallemaal.
Verbazingwekkend genoeg tjokt Christophe met plezier mee en ik had nooit gedacht dat hij zo enthousiast kon zijn over een welbepaalde koelkast-diepvriezercombinatie.
Bovendien komen we bijzonder goed overeen qua smaak, wat alleen maar positief is natuurlijk.
Het enige waar we tot nu toe onenigheid over hadden was over stofzuigers met of zonder zak (is zonder zak écht beter of net niet???), badkamerwissertjes en theelichthoudertjes :-)

Geen opmerkingen: