zaterdag, september 10, 2005

Zalige zaterdag zonder zagen

Pa & ma een weekendje de deur uit: het huis voor ons alleen is ook es een zegen. Dat 'voelt' meteen 'anders' aan. Vrijer maar ook verantwoordelijker. (n.v.d.r.: het woord 'zagen' in de titel werd gewoon gebruikt omdat het toevallig ook met een 'z' begint)
Nu, echt véél scheelt het niet hoor.

Vrijdagavond: chocomousse gemaakt & gezellig bij Veer & Bart & Daan vertoefd.
Maar wat was er nu zo zalig aan die zaterdag? Gewoon, een dagske op m'n eigen: doen wat moet gedaan worden en doen waddak goesting heb, zonder dat er iemand (behalve Els ;o) ) in de weg loopt.
  • Melkbrood bij de bakker halen omdat hun suikerbrood al op was (verd***e, zo stom dat ge in 't weekend vroeg moet opstaan om nog te krijgen wat je wil! Welke tjoeties staan er in 't weekend in godsnaam om 7 uur op om alle boterkoeken en suikerbroden te gaan opkopen ???)
  • Teevee kijken met een stapel boterhammetjes, confituur & sjookoo
  • Teevee kijken met een stapel kruimeltjes
  • Mijn lavabo gaan kuisen maar toch eerst stof afdoen
  • Cliché respecteren: spaghetti bolognaise maken & opslurpen
  • Grote keukenschoonmaak: tomatensaus en spaghettisop van het fornuis scheppen, tomatensausspetters van de vloer schrobben, rode puntjes op het behangpapier omkaderen en er een etiketje van Monet onder plakken, kledij in de wasmasjien
  • Mijn lavabo gaan kuisen maar toch eerst reorganisatie van de kapstok- en bureaustoelkledij
  • Op de fiets springen en 'mijn' toertje doen en naast een veld gaan zitten en genieten van de zalige warmte, de oorverdovende stilte en de heerlijk frisse natuurgeur.
    Het gewone zaterdagleven van de gewone burger bekijken: de opwaringsoefeningen van de meisjesbasketballclub, de amateur-wielrenners uitgedost op pad, de hond die wordt uitgelaten, boeketje bloemen van je boerderij aan 2,5 € verkopen, trouwfoto's maken aan de vervallen pannenbakkerij aan Kapel ter Bede, een voetbalwedstrijd aan de 3 Hofsteden, de oude dametjes die met of zonder vent en/of schoothondje op een bankje zitten kwekken in het park, de kleintjes op de fiets en de eendjes voederend.
  • Mijn lavabo gaan kuisen maar toch eerst het recept van de chocolademoussetaart uitproberen.
    Lekker op 't gemak knoeien in de keuken zonder pottenkijkers, gezellig! (maar toch even telefonisch om Veerle's raad moeten vragen...) Vooral toen een lekker zomers onweer begon te dreigen: dat geeft ook zo'n spesjaal gevoeletje: de lucht wordt almaar donkerder, het begint stevig te waaien en te rommelen in de verte, en dan die losbarsting: knetter boem pladaf overgoten met een overmaatse plensbui:
    excitement all over the place !!!
  • Eten met Els en in première naar de videoteep over Daan kijken
  • Blijven hangen bij "De zware voet"
  • Schuimbadje inclusief boekje & muziekje nemen
  • Naar een gezellige rustige film-voor-eenzamen-op-zaterdagavond gekeken: "Meisje", om het kabbelende zaterdaggevoel compleet te maken...
En zo was mijn lavabo nog altijd niet gekuist...

Als beloning om je door de beschrijving van een ordinaire zaterdag te ploeteren, hier de covers van enkele heruitgegeven Suske en Wiske-strips:













1 opmerking:

Anoniem zei

BTW: de chocolademousse taart was voor herhaling vatbaar!!
Njam njam, lekker veel calorieen