zaterdag, mei 21, 2005

Eerste Communie-feest Ewoutje

Meneertje Ewout heeft nu ook de Heilige Hostie mogen ontvangen.
Wederom waren we met velen van de party tijdens de kerkelijke communieviering. Behalve het feit dat Luna zich nu op mijn schoot had genesteld, beleefde ik een eigenaardig déjà-vu-moment dat het hele kerkelijke gebeuren aanhield. Hoe zou dat toch komen?

Het feestelijke feest voor het niet-bedeesde feestbeest werd met feestelijke feestslingers voor de feestvierders in een geïmproviseerde feestzaal versierd om de feestgeest van deze feestelijkheden te stimuleren, ook de meeste aangesjeesde volksspelen werden niet gevreesd en het feest zou niet compleet zijn geweest zonder oesters.

Maar een feest is geen feest als er niet gegeten wordt en geen drank vloeit, en geheel in de ideologie van het evangelie hadden 5 broden en 2 vissen zich wonderbaarlijk vermenigvuldigd en was er water in wijn veranderd, zodoende dat er nog overschot kon verzameld worden om nogmaals een ganse familie te voeden.
Idem dito met de Hoorn des Overvloeds van het dessert. En de kleintjes bléven maar Jezus spelen: ze toverden steeds weer ijsjes en snoep tevoorschijn.

Het balletjes sjotten was dan ook geen overbodige luxe, en al heb ik het hier 'maar' over tafelvoetbal: de jeugd dééd tenminste iets!

Spannende broeken, inspanning, ontspanning, spanning, samenspanning: het was er allemaal. Wederom een geslaagd examen ;o)

µ Zoals altijd hoort hierbij weer een originele muzikale exclusieve fotoreportage!
Music by Felix da housecat - Ready 2 wear
(refrein: "You look good when you wear it well", vond ik wel toepasselijk...)

Geen opmerkingen: